Wat kan een peeling voor jou/u betekenen:
Een peeling bevat natuurlijke zuren die de dode huidcellen verweken. Voorbeelden van zuren zijn glycolzuur, salicylzuur, melkzuur of trichloorazijnzuur. Door een peeling aan te brengen op het gelaat schilferen de dode huidcellen in een snel tempo af en worden jonge, nieuwe cellen gestimuleerd. Een peeling is geschikt voor fijne lijntjes, lichte pigmentvlekjes, als diepe reiniging bij acne of als oppepper voor de huid. Bovendien wordt met een peeling de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd, waardoor de huid steviger wordt.

Bijna iedereen kan, vanaf de puberteit, in aanmerking komen voor een peeling. Met het ouder worden gaan de kwaliteit van de huid achteruit. Zon, stress, roken en hormonale veranderingen doen hier nog een schepje bovenop. De huid, die is opgebouwd uit miljoenen verschillende cellen, kan steeds moeilijker de dode of beschadigde huidcellen kwijtraken en vervangen door jonge, nieuwe huidcellen. Het resultaat is een vale, grauwe en vlekkerige huid. Door middel van oppervlakkige en middeldiepe peelings kan er op een veilige en gecontroleerde manier de laag met beschadigde huidcellen verwijderd worden. Hierdoor wordt de gezonde huid weer zichtbaar en kan de huid weer stralen! Bovendien blijkt uit onderzoek dat het zelfvertrouwen na een peeling significant kan toenemen in relatie met huidziekten of huidveroudering.

Een peeling is uitermate geschikt voor de behandeling van:
• Acne en oppervlakkige acne littekens
• Grove poriën
• Vale, futloze huid
• Fijne lijntjes
• Oppervlakkige pigmentvlekjes
• Rokershuid

Hoe ziet een behandeling eruit?
De intensiteit van de peeling wordt bepaald afhankelijk van het huidprobleem. Bij Huidzorg Oegstgeest wordt vooraf besproken welke peeling het meest geschikt is en welke huidreactie men kan verwachten.
Voorafgaand van de behandeling wordt de huid goed gereinigd en voorbereid op de peeling. Na het aanbrengen zal de peeling een paar minuten branderig en warm aanvoelen. Bij het verwijderen van de peeling is dit gewoon meteen verdwenen. De huid vertoont roodheid en zwelling, wat binnen een uur weer bijtrekt.
De interval tussen de behandelingen zal minimaal eens per 2 weken tot eens per 4 à 6 weken zijn. Om behaalde resultaten te behouden is het raadzaam om met enige regelmaat een peeling te ondergaan, zoals één keer per 6 weken tot 4 keer per jaar.

Komt u ook een keer peelen bij Huidzorg Oegstgeest?