Helaas is het vanwege de Corona uitbraak niet mogelijk om bij ons in de praktijk te komen voor een passende behandeling. Om jullie zo goed mogelijk te helpen, geven wij adviezen en tips om ook thuis je huid goed te verzorgen.

Een huidverzorgingsroutine bevat producten die met elkaar samenwerken voor het beste resultaat. Een essentiële routine bevat een huidreiniger, exfoliant en een dag- en nachtcrème. Daarnaast kun je je routine uitbreiden door producten toe te voegen die passen bij de specifieke behoeften van jouw huid.

Stap 1: gezichtsreiniger
Reinigen is de basis en de eerste stap in je huidverzorgingsroutine. Waarom is dit zo belangrijk?
Door je huid te reinigen verwijder je overtollig talg, vuil en make-up en bereid je je huid voor op andere verzorgingsproducten. Een zachte gezichtsreiniger is dus essentieel voor een gezonde huid.

Hieronder een aantal tips:
Handen wassen voor het reinigen van de huid;
Kies voor een milde, in wateroplosbare reiniger die je huid niet irriteert of uitdroogt. In onze praktijk zijn verschillende gezichtsreinigers van Paula’s Choice en Tebiskin verkrijgbaar;
Reinig de huid ’s ochtends en ’s avonds. Heb je een enigszins droge & gevoelige huid? Reinig de huid alleen ’s avonds;
Gebruik lauw water (heet water droogt de huid uit) om de gezichtsreiniger af te spoelen en dep de huid droog met een schone handdoek. De huidreiniger kan ook verwijderd worden met een natwashandje. Let hierbij goed op dat je er niet mee gaat “boenen”.

Stap 2: exfoliant
Exfoliëren is een belangrijke tweede stap in je huidverzorgingsroutine. Door het verwijderen van de bovenste laag dode huidcellen zorgt het ervoor dat de andere verzorgingsproducten beter door je huid kunnen worden opgenomen. Tevens voorkom je het ontstaan van verstopte poriën en wordt je huid gladder, beter gehydrateerd en egaler. Als je een normale tot droge huid hebt met pigmentvlekjes is een AHA-exfoliant het meest geschikt. Bij een vette of gecombineerde huid, die acne-gevoelig is, met verstopte poriën en/of mee-eters of bij een gevoelige, rode huid is een BHA-exfoliant de beste keuze.
Breng de exfoliant aan op een gereinigde huid. Bouw het gebruik rustig op van enkele keren per week naar één tot twee keer per dag.

Stap 3: dagcrème
Als laatste stap in je routine breng je een dagcrème met minimaal SPF 30 aan.
UV-stralen beschadigen je huid en kunnen zorgen voor problemen als vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekjes en zelfs huidkanker. Een algemene richtlijn bij het kiezen van een geschikte textuur voor jouw huidtype: bij een normale tot droge huid kies je voor een crème- of lotiontextuur die je huid voedt en hydrateert. Bij een vette huid kies je voor producten met een lichte textuur of een gel die je poriën niet verstoppen. Bij een gecombineerde huid kun je een product met een lichte textuur gebruiken op de vette delen van je huid en een product met een lotiontextuur voor de droge delen van je gezicht.