Veel praktijken maken gebruik van een microneedling systeem om de huid te vernieuwen en te verbeteren. Wij maken hiervoor gebruik van de SkinPen, welke een stapje verder gaat dan andere microneedling systemen. Wat zijn de voordelen van dit systeem? 

 

Het keurmerk 

FDA staat voor Food and Drug Administration, het agentschap van de federale overheid in de Verenigde staten dat de kwaliteit van voedsel en medicijnen in brede zin controleert. Na validatie van meer dan 90 kwaliteits- en veiligheidseisen, waarbij veiligheid voor de huid altijd centraal staat, is de mogelijkheid tot het overbrengen van bloed/ziektes (cross-contaminatie) geëlimineerd. 

 

De naalddiepte

Met de SkinPen ben je altijd verzekerd van een veilige behandeling van jouw huid. Een continu bewaakte vaste naalddiepte en 0% kans op beschadiging van de huid door perfectie in de naalden zelf. Doordat het mechaniek van de SkinPen in de verwisselbare kop zelf zit is deze veiligheid bij iedere behandeling opnieuw gegarandeerd.

 

De naaldkwaliteit 

De naaldjes van de SkinPen zijn gemaakt van chirurgisch staal en zijn daarom harder en gladder dan bij andere microneedling systemen waarvan de naaldjes vaak haakjes en bramen hebben hetgeen voor ongewenste oppervlakkige huidbeschadigingen zorgt.  

 

Verbeterde technologie 

De SkinPen heeft het vermogen om zich qua kracht en druk aan te passen aan de contouren en diepte van het gezicht. Bij een stugge huid, waarbij sprake is van littekenweefsel, of bij een hobbelige huid kunnen naaldjes meer weerstand ervaren en moeite hebben om de gewenste diepte te raken. De SkinPen zal dit detecteren en de toeren opvoeren, zodat met meer kracht ook de diepte bereikt kan worden. Bij een dunne huid met weinig weerstand, zal de SkinPen juist terughoudender zijn. Hierdoor glijdt de pen moeiteloos over de huid met een continue intensiteit gedurende de hele behandeling. Ook dit zorgt voor meer comfort tijdens het behandelen.

 

SkinPen treatment kit

Voor iedere behandeling is een treatment kit nodig. Deze kit bestaat uit een naaldcartridge en een biosheath. Ook bevat de kit twee Skinfuse producten voor toepassing na de behandeling.

De Skinfuse Lift wordt gebruikt tijdens een SkinPen behandeling. Deze lichte gel zorgt ervoor dat de SkinPen zonder wrijving of schuring over de huid heen kan bewegen. Deze tussenstof bestaat enkel uit ingrediënten die veilig en zonder complicaties transdermaal ingebracht kunnen worden.

Het Rescue Calming Complex zorgt er na de behandeling voor dat het ontstane vochttekort door de openingen in de huid aangevuld wordt. Zeker de eerste 24 uur is de nazorg erop gericht om de huid te beschermen met deze emulsie en zo het huidherstel zonder belemmering te laten verlopen.

 

Afspraak maken? 

SkinPen microneedling is toepasbaar bij alle huidtypen. U kunt het gehele jaar veilig behandeld worden met de SkinPen. Benieuwd geworden naar deze mooie behandeling? Plan dan een intakegesprek voor meer informatie in met één van onze ervaren huidtherapeuten.