Camouflagetherapie

Camouflage is eigenlijk geen “therapie”. Het is een behandeling met een tijdelijk effect.

Het kan worden toegepast bij huidkleurverschillen zoals vitiligo, pigmentvlekken, tatoeages, littekens en wijnvlekken. Door de grote verscheidenheid aan camouflageproducten is het mogelijk een onopvallende camouflage aan te brengen.

Behandeling

Tijdens het eerste consult wordt de juiste kleurbepaling gedaan, waarna de camouflagecrèmes en bijbehorende producten besteld worden. Tijdens de tweede behandeling wordt u de techniek van het aanbrengen van de camouflageproducten aangeleerd.

Soorten camouflage

Bij Huidzorg Oegstgeest werken we met twee merken camouflageproducten: Dermacolor en Mintenz.

 

> Dermacolor

is speciaal ontwikkeld voor het camoufleren van kleurafwijkende huidaandoeningen, littekens en
tatoeages. De camouflage is water- en veegvast en beschermd tegen schadelijke UV-straling. Na
toepassing van fixeerpoeder is de camouflage watervast, hittebestendig en bestand tegen transpiratie;

> Mintenz

Een natuurlijke zijdezachte make-up gemaakt van pure mineralen. Door het gebruik van Mintenz minerale poeder foundation krijg je een rustige, zachte en egale huid. De fijne textuur van de minerale poeder zorgt ervoor dat de foundation van Mintenz licht en luchtig aanvoelt op de huid. De mineralen vermengen (versmelten) zich met de natuurlijke huid oliën waardoor het aanvoelt als een zachte crème. De poriën worden niet afgesloten en de huid kan vrij blijven ademen en zichzelf natuurlijk herstellen. De natuurlijke minerale foundation van Mintenz wordt ook door de meest gevoelige probleem huid goed verdragen.