Chemische peelings

Een chemische peeling zorgt ervoor dat het bovenste beschadigde laagje van de huid loslaat. Dit houdt in dat de huid kan gaan vervellen, waardoor de huid wordt gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren. De peeling zorgt ervoor dat de huid zichzelf vernieuwt in zeven tot tien dagen. Door deze snelle vernieuwing vervagen fijne lijntjes en pigmentvlekken, herstelt zonschade en wordt een grove huidstructuur verfijnd. Daarnaast maakt de peeling uw huid strakker, gladder en jonger, ongeacht uw leeftijd, huidskleur of huidtype.

Typen peelings

Er zijn verschillende soorten peelings. Oppervlakkige peelings worden gebruikt voor de behandeling van de huid met geringe zonbeschadiging en fijne rimpels. Ook pigmentatie, verwijde poriën en niet al te diepe acnelittekens kunnen ermee worden behandeld. Matig diepe en diepe peelings worden toegepast voor de verbetering van de zonbeschadigde huid met diepe rimpels en groeven of voor het minder zichtbaar maken van grote acne-littekens. Na genezing krijgt de huid een andere structuur dan daarvoor. De huid wordt egaler en gladder.

Werkwijze

De intensiteit van de peeling wordt bepaald afhankelijk van het huidprobleem.  De huidtherapeut overlegt vooraf met u welke peeling het meest geschikt is en vertelt welke huidreactie u kunt verwachten. Voorafgaand van de behandeling wordt de huid goed gereinigd en voorbereid op de peeling.  De peeling kan een brandend, warm, tintelend, prikkelend of jeukend gevoel geven. Dit gevoel is normaal en trekt weer weg zodra de peeling van de huid wordt verwijderd of geneutraliseerd. Na het afnemen van de peeling worden er verzorgende producten aangebracht.  Na de behandeling heeft de huid een roze/rode kleur. Dit trekt dezelfde dag nog bij. Als deze tijdelijke roodheid als storend wordt ervaren, kan de huidtherapeut eventueel een licht dekkende camouflage (Oxygenetics) aanbrengen. Afhankelijk van de intensiteit van de peeling, kan de huid na 1 -3 dagen schilferig en droog zijn.

Na de behandeling

De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien en wat strakker aanvoelen. Meestal is deze roodheid binnen een paar uur verdwenen. Na de toepassing van intensievere peelings kan er enkele dagen na de peeling schilfering en droogheid ontstaan. Overtollige oude huidcellen laten los om plaats te maken voor nieuwe, gezonde huidcellen. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste. Schilfering is een normale huidreactie en zien we met name aan het begin van een behandelkuur, als de hoornlaag nog verdikt is. Na ongeveer een week is de huid volledig hersteld.

 

Kort samengevat
  • Gebieden: gezicht, rug en lichaamsdelen
  • Behandeltijd: 30 tot 45 minuten
  • Hoeveel behandelingen: Voor een optimaal resultaat zijn 3 à 6 behandelingen meestal voldoende. Na elke behandeling zal uw huid verder verbeteren. Hoe lang het resultaat zichtbaar blijft verschilt per persoon. Dit is onder meer afhankelijk van uw huidconditie en leefstijl.
  • Behandelfrequentie: Elke 2 tot 4 weken. Voor optimaal resultaat elke 8 tot 12 weken herhalen.
  • Vergoeding: indien een peeling ingezet wordt om acné in het gezicht te behandelen, kan de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw zorgverzekering. Dit is afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.