Elektrische epilatie

Dit is een effectieve methode om ongewenste haargroei in het gezicht en op het lichaam permanent te verwijderen. Elektrische epilatie wordt meestal toegepast bij witte, grijze, rossige en blonde haren in het gezicht, die niet behandeld kunnen worden met laserontharing.

Werkwijze

Tijdens de behandeling worden haren stuk voor stuk verwijderd. Een dun naaldje (zo dun als de haar zelf) wordt langs het haartje in de haarfollikel gebracht. Hier voelt u niets van, want het is een natuurlijke huidopening. Dan wordt er enkele seconden stroom gegeven, waardoor de haar loslaat. Dit zult u ervaren als een hitte die in de huid ontstaat. Als de haar eenmaal los is, wordt deze met een pincet verwijderd. Hierna wordt nog enkele seconden stroom gegeven in de lege haarfollikel, zodat zoveel mogelijk cellen die de haar aanmaken, vernietigd worden. De behandeling is geschikt voor donkere, lichte, grijze en rode haren.

Na de behandeling

De huid kan er enkele uren enigszins rood uitzien en warm aanvoelen. Er kan dan gekoeld worden met een koude doek. Mijdt de zon/zonnebank minimaal 48 uur na de behandeling in verband met pigmentatie. U kunt de huid kalmeren met aloë-vera gel en beschermen met zonnebrandcrème.

 

Kort samengevat
  • Gebieden: gezicht en lichaam (klein gebied)
  • Behandeltijd: 15 – 45 minuten
  • Hoeveel behandelingen: afhankelijk van type haargroei gemiddeld 10 tot 20 behandelingen, daarna onderhouden.
  • Behandelfrequentie: elke 4 – 6 weken.
  • Vergoeding: als u aanvullend verzekerd bent kan de behandeling afhankelijk van uw zorgpakket geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Dit is afhankelijk van een aanvullend verzekeringspakket. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.