Huidonregelmatigheden

Huidonregelmatigheden zoals gerstekorrels en verheven bindweefselwratjes (steelwratjes of ouderdomswratten) zijn onschuldige huidtumoren. Steelwratjes en ouderdomswratten treden meestal op latere leeftijd op rond de hals, onder de oksels en borsten. Andere huidonregelmatigheden kunnen over het gehele lichaam voorkomen. Deze kunnen goed worden behandeld door middel van verschillende technieken. Tijdens het consult besluiten wij in overleg met u welke behandeling voor u het meest geschikt is. Onze huidtherapeuten geven u graag advies op maat.

Cryotherapie

Met een stikstofpen kunnen we heel selectief een plekje op de huid behandelen. De kou van de stikstof zorgt ervoor dat de cellen afsterven en het plekje dus verdwijnt. Het voordeel van de stikstofpen is dat het zeer nauwkeurig werkt en er weinig schade rondom het plekje ontstaat.

Curetteren

Tijdens het curetteren worden oppervlakkige onregelmatigheden zoals ouderdomswratten, met een steriel en scherp metalen ringetje (curette) weg geschraapt.

Dieptereiniging

Een dieptereiniging zorgt ervoor dat de aanwezige onzuiverheden zoals puistjes, mee-eters en gerstekorrels handmatig worden geledigd. Door de talg te verwijderen, wordt voorkomen dat de huid gaat ontsteken.

Elektrocoagulatie

Met een klein naaldje wordt de goedaardige huidafwijking verhit, dit heet coaguleren. De huidafwijking wordt vervolgens door het lichaam afgestoten waardoor het verdwijnt.

IPL

De laserpen geeft kleine korte pulsjes van laserlicht af op de huid. In de huid wordt omgezet in warmte. Het bloed en pigment stolt direct. Daarna worden de behandelde huidoneffenheden afgebroken en opgeruimd door het lichaam.

Zapper

De Zapper is een klein apparaat dat op een veilige laagstroom werkt. Bij aanraking met de huid wordt de goedaardige huidafwijking verhit, waardoor deze wordt gecoaguleerd en vervolgens door het lichaam wordt afgestoten.

 

Kort samengevat
  • Gebied: gezicht en lichaam
  • Behandeltijd: 15 tot 45 minuten
  • Hoeveel behandelingen: gemiddeld 1 tot 3 behandelingen, afhankelijk van aantal en grootte behandelgebied. Daarna (jaarlijkse) onderhoudsbehandelingen.
  • Behandelfrequentie: afhankelijk van het resultaat.