Microneedling

Met microneedling worden door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut,  dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender.

Werkwijze

De huidtherapeut reinigt en desinfecteert uw huid en brengt vervolgens een hyaluron serum aan. Daarna beweegt zij de pen in horizontale en verticale banen en ook roterend over uw huid. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. Tot slot wordt uw huid nabehandeld met een hyaluronzuur serum.

Na de behandeling

Na de behandeling is de huid enigszins rood en kunnen er rode puntjes in de huid ontstaan. Dit is een normaal verschijnsel en neemt af binnen enkele dagen na de behandeling. Tevens kan de huid een klein beetje schilferen. Dit duurt hooguit enkele dagen. Schilfering is een positief effect, omdat er versneld nieuwe huidcellen worden aangemaakt in de huid. De huidtherapeut geeft u de benodigde nazorginstructies.

 

Kort samengevat
  • Gebieden: gelaat en lichaam
  • Behandeltijd: 30 tot 45 minuten
  • Aantal behandelingen: bij een behandeling gericht op huidverjonging wordt een kuur van 3 tot 4 behandelingen geadviseerd. Bij een behandeling van acné-littekens en andere intense indicaties, adviseren we 6 behandelingen. Wacht na een kuur altijd zes maanden tot een jaar tot een volgende behandeling. De aanmaak van collageen is een langdurig proces en het is bewezen dat gedurende de maanden die volgen de resultaten nog steeds toenemen.
  • Behandelfrequentie: 1x per 4 weken, onderhoudsbehandeling na 6-12 maanden.
  • Vergoeding: wanneer u aanvullend verzekerd bent wordt de behandeling van acne littekens in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar onder acnetherapie. Soms kan het voorkomen dat de behandeling van littekens worden vergoed onder littekentherapie of camouflagetherapie. Informeer bij uw eigen ziektekostenverzekeraar of de betreffende behandeling in aanmerking komt voor vergoeding.