Microneedling

 

De SkinPen is een zeer effectieve behandeling om de huid te verbeteren, zonder risico’s of vervelende huidreacties. Op dit moment is dit één van de populairste behandelingen vanwege de goede en mooie resultaten en het is tevens laagdrempelig. Huidzorg Oegstgeest maakt gebruik van het eerste FDA (Food and Drug Administration) goedgekeurde medische microneedling systeem ter wereld.  

U kunt medische microneedling behandelingen ondergaan voor een tal aan huidproblemen maar ook voor algemene huidverbetering.  

 

Hoe werkt de microneedling SkinPen? 

Er worden kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. De kanaaltjes die gecreëerd worden zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut, dat diep in de huid op gang komt. Groei- en helende factoren komen vrij die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine in de huid. Dit ontstaat door de prikkeling in het bindweefsel. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender.  

 

Hoe verloopt de microneedling SkinPen behandeling? 

De huidtherapeut reinigt en desinfecteert uw huid en brengt vervolgens het serum Skinfuse Lift HG aan. Daarna beweegt zij de SkinPen in horizontale en verticale banen en ook roterend over uw huid. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. Tot slot wordt uw huid nabehandeld met vochtig, steriel gaas en een dikke laag Skinfuse Lift HG. 

 

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling? 

Na de behandeling kan het voorkomen dat de huid enigszins roder kleurt en/of rode puntjes in de huid ontstaan. Dit is een normaal verschijnsel en neemt af binnen enkele dagen na de behandeling. Door medische microneedling kan de huid een klein beetje schilferen. Dit duurt hooguit enkele dagen. Schilfering is een positief effect, omdat er versneld nieuwe huidcellen worden aangemaakt in de huid. Na de behandeling ontvangt u twee nazorgproducten om het herstel te bevorderen. De huidtherapeut geeft u de benodigde nazorginstructies. 

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig? 

Bij een behandeling gericht op huidverjonging wordt een kuur van drie behandelingen geadviseerd. Bij een behandeling van acné-littekens en andere intense indicaties, adviseren we zes behandelingen. Wacht na een kuur altijd zes maanden tot een jaar tot een volgende behandeling. De aanmaak van collageen is een langdurig proces en het is bewezen dat gedurende de maanden die volgen de resultaten nog steeds toenemen. 

 

Waarom kiezen voor de microneedling SkinPen? 

 • Eerste microneedling systeem goedgekeurd bij de FDA; 
 • Geschikt voor alle huidtypen, van licht tot donker; 
 • Superieure veiligheid; 
 • Klinisch bewezen resultaten; 
 • Minimale downtime na de behandeling; 
 • De SkinFuse producten tijdens en na de behandeling bevatten de juiste ingrediënten om de beste omgeving te creëren voor huidvernieuwing. 

 

Vergoedt mijn verzekering de behandeling? 

Als u aanvullend verzekerd bent en afhankelijk van uw pakket worden SkinPen-behandelingen van acné-littekens in het gezicht geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit uw zorgverzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. 

 

Kort samengevat
 • Gebieden: gelaat en lichaam.
 • Behandeltijd: 45 tot 60 minuten.
 • Aantal behandelingen: kuur van 3 tot 6 behandelingen wordt aanbevolen. Daarna (half)jaarlijkse onderhoudsbehandelingen.
 • Behandelfrequentie: 1x per 4 weken, onderhoudsbehandeling na 6-12 maanden.
 • Vergoeding: wanneer u aanvullend verzekerd bent wordt de behandeling van acne littekens in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar onder acnetherapie. Soms kan het voorkomen dat de behandeling van littekens worden vergoed onder littekentherapie of camouflagetherapie. Informeer bij uw eigen ziektekostenverzekeraar of de betreffende behandeling in aanmerking komt voor vergoeding.