Huisregels

Wij streven er naar u (of uw kind) zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Onze werkwijze is als volgt: tijdens de eerste afspraak vindt er eerst een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek staan uw klacht, vraag en wens centraal. De huidtherapeut zal u duidelijke informatie en voorlichting geven. Tevens is er ruimte voor uw vragen zodat u weet waar u aan toe bent. Vervolgens wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Wanneer u besluit om tot behandeling over te gaan, zullen er vervolgafspraken gemaakt worden.

Mochten er na de intake geen behandelingen plaats vinden, komen de kosten van de intake voor eigen rekening; als er wel behandelingen plaats vinden, vervallen de kosten van de intake.

Tijdens en na de behandelingen geeft de huidtherapeut persoonlijke adviezen, worden resultaten gemeten en wordt de voortgang van de behandelingen geëvalueerd.

Bereikbaarheid praktijk

De praktijk is telefonisch bereikbaar op nummer: 071-5153921. Indien wij u niet meteen te woord kunnen staan kunt u uw naam en telefoonnummer inspreken, waarna u op korte termijn wordt teruggebeld. (Kantoortijden: maandag en woensdag van 9.30-15.00 uur en op donderdag van 9.30-14.30 uur). Spreekt u in buiten werktijden, dan wordt u op de volgende werkdag teruggebeld (voor actuele werktijden zie onze website).

Tevens zijn wij ook per mail te bereiken op: info@huidzorgoegstgeest.nl

In een noodsituatie kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts of met de huisartsenpost.

Vergoeding

De huidtherapeuten bij Huidzorg Oegstgeest zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Huidzorg Oegstgeest heeft met alle zorgverzekeraars een contract.

De vergoedingen voor de behandelingen van een huidtherapeut kunnen erg verschillen. Ze zijn afhankelijk van de soort behandeling en verzekering die u afgesloten heeft. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen welke rechten op vergoeding u heeft.

Voor het aanmeten van therapeutisch elastische kousen zal uw zorgverzekeraar altijd eerst uw wettelijk eigen risico van minimaal €385,- aanspreken en met uw nota verrekenen, voor zover u dat althans nog niet heeft aangesproken. De overige kosten komen voor rekening van de zorgverzekering.

Huidverzorgingsproducten worden over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Vergoedingen vanuit uw basisverzekering
Behandelingen van oedeem worden, indien chronisch van aard, na de twintigste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. De eerste twintig oedeembehandelingen komen, wanneer u hiervoor bent verzekerd, uit het aanvullende pakket. Informeer altijd zelf bij uw zorgverzekeraar welk bedrag u vergoed krijgt. Indien de verzekering de behandeling niet vergoed zijn de kosten voor eigen rekening.

Wanneer u momenteel of dit jaar gebruik hebt gemaakt van fysiotherapie kunt u het beste uw zorgverzekeraar raadplegen om na te gaan wat u nog vergoed krijgt. Houd er rekening mee dat wij net als de fysiotherapeut vallen onder dezelfde vergoeding.

Verwijzing van huisarts of medisch specialist

Bij Huidzorg Oegstgeest kunt u zonder verwijzing van een huisarts of medisch specialist een afspraak maken. Dit heet ook wel Directe Toegankelijkheid Huidtherapie (DTH) en is sinds 2011 van kracht.

Komt u voor oedeemtherapie?  Dan eisen de zorgverzekeraars wel een verwijzing. Mocht u niet in het bezit zijn van een verwijzing, maar wel een afspraak willen maken, is dit geen probleem. Vermeld dit bij het maken van de afspraak. Als er wordt besloten onder behandeling te gaan bij ons, kan er alsnog een verwijzing worden geregeld. Wanneer een patiënt zich zonder verwijzing wendt tot de huidtherapeut, wordt de anamnese uitgebreid met een screeningsonderzoek betreft huidaandoeningen. Indien nodig, zal de patiënt verwezen worden naar de huisarts.

Raadpleeg altijd uw polisvoorwaarden om na te gaan welke eisen uw zorgverzekeraar stelt om tot vergoeding over te gaan.

Betaling

Wat betreft betalingen, deze kunt u per pin voldoen of binnen 14 werkdagen overmaken. Als u recht heeft op een vergoeding kunt u, na betaling aan ons, de factuur bij uw zorgverzekeraar indienen.

Voor oedeemtherapie en het aanmeten van therapeutisch elastische kousen geldt dat de behandelingen rechtstreeks gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Voor alle overige behandelingen krijgt u na iedere behandeling een factuur mee die u kunt indienen bij uw eigen zorgverzekeraar.

Afmelden of verzetten van een afspraak

Het annuleren van uw afspraak dient minimaal 24 uur van tevoren doorgegeven te worden. Dit kan zowel telefonisch als per mail. Als wij u niet meteen te woord kunnen staan kunt u uw naam en telefoonnummer inspreken, waarna u op korte termijn wordt teruggebeld. Wanneer u een afspraak niet of niet tijdig afzegt, zal het volledige tarief van de behandeling in rekening gebracht worden. Dit wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit geldt ook voor oedeem- en littekenbehandelingen die vergoed worden door uw zorgverzekering.

Uw privacy

Huidzorg Oegstgeest verwerkt uw persoonsgegevens om telefonisch contact met u op te kunnen nemen als u daar om verzoekt, en/of om u schriftelijk (per e-mail en/of per post) te kunnen benaderen indien u telefonisch onverhoopt niet bereikt kunt worden.
Daarnaast kan Huidzorg Oegstgeest uw persoons- en medische gegevens gebruiken in het kader van het uitvoeren van een met u overeengekomen behandelplan, bestaande uit huidtherapeutische dienstverlening.

Niet tevreden?

Als u niet tevreden bent over onze dienstverlening, stellen wij het op prijs als u dit aan uw behandelaar kenbaar maakt. Uw behandelaar kan dan proberen met u tot een oplossing te komen. Als u over het beroepsmatig handelen ontevreden blijft, kunt u contact opnemen met de praktijkhouder en met de beroepsvereniging (NVH).

Algemene informatie

U kunt deze informatie ook terugvinden op onze website: www.huidzorgoegstgeest.nl.

Tevens vindt u op de website ook nog andere nuttige informatie.