Vergoedingenoverzicht

Huidtherapie

Heeft u een huidklacht die verbeterd kan worden met een van de onderstaande therapieën? Dan heeft u kans dat uw behandeling bij Huidzorg Oegstgeest (gedeeltelijk) wordt vergoed door uw basis- of aanvullende zorgverzekering.

Vergoed vanuit de basisverzekering

 • oedeemtherapie

Vergoed vanuit de aanvullende verzekering

 • acnetherapie gezicht
 • elektrische epilatie of laserontharing gezicht
 • camouflagetherapie gezicht
 • oedeemtherapie (vallend onder fysiotherapie)
 • littekentherapie

Check en vraag na

Bekijk vooraf wel uw polisvoorwaarden om te zien of u recht heeft op vergoeding. De meeste zorgverzekeringen geven hiervan een overzicht op hun website. Twijfelt u? Stel uw vraag dan voor de zekerheid rechtstreeks aan uw zorgverzekeraar. Hiermee voorkomt u eventuele teleurstellingen achteraf.

Meestal stellen verzekeraars wel een aantal voorwaarden. Ook deze kunt u nazoeken/vragen.

 • Om voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking te komen, is vaak een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig
 • De therapie wordt uitgevoerd door een BIG-erkende huidtherapeut. BIG staat voor ‘Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg’
 • De huidtherapeut is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)
 • De therapeut is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici

Al onze huidtherapeuten zijn BIG-erkende huidtherapeuten, lid van de NVH en kwaliteits-geregistreerd! Informeer bij uw eigen zorgverzekeraar bij twijfel over (het recht op) vergoeding.

Ook belangrijk om te weten

 • Meestal worden alleen behandelingen van gezicht en hals vergoed.
 • Het budget voor camouflagetherapie vanuit de aanvullende verzekering komt in veel (maar niet alle) gevallen uit dezelfde “vergoedingenpot” als acnetherapie en definitieve ontharing
 • Camouflagemiddelen en consulten van de huidtherapeut vallen onder hetzelfde budget
 • Zorgverzekeraars geven vaak verschillende omschrijvingen van een therapie. Een voorbeeld: camouflagetherapie betekent bij de een het daadwerkelijk camoufleren van een afwijking, terwijl deze bij een ander mag worden verwijderd
 • Bij vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering wordt het eigen risico niet aangesproken

In dit overzicht van verzekeraars en vergoedingen wordt u hopelijk alles duidelijk. Zo niet, bel dan rechtstreeks met uw eigen verzekeraar.

De huidtherapeuten bij Huidzorg Oegstgeest zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Huidzorg Oegstgeest heeft met alle zorgverzekeraars een contract.

Voor het aanmeten van therapeutisch elastische kousen zal uw zorgverzekeraar altijd eerst uw wettelijk eigen risico van minimaal €385,- aanspreken en met uw nota verrekenen, voor zover u dat althans nog niet heeft aangesproken. De overige kosten komen voor rekening van de zorgverzekering.

Huidverzorgingsproducten worden over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Vergoedingen vanuit uw basisverzekering
Behandelingen van oedeem worden, indien chronisch van aard, na de twintigste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. De eerste twintig oedeembehandelingen komen, wanneer u hiervoor bent verzekerd, uit het aanvullende pakket. Informeer altijd zelf bij uw zorgverzekeraar welk bedrag u vergoed krijgt. Indien de verzekering de behandeling niet vergoed zijn de kosten voor eigen rekening.

Wanneer u momenteel of dit jaar gebruik hebt gemaakt van fysiotherapie kunt u het beste uw zorgverzekeraar raadplegen om na te gaan wat u nog vergoed krijgt. Houd er rekening mee dat wij net als de fysiotherapeut vallen onder dezelfde vergoeding.

Verwijzing van huisarts of medisch specialist

Bij Huidzorg Oegstgeest kunt u zonder verwijzing van een huisarts of medisch specialist een afspraak maken. Dit heet ook wel Directe Toegankelijkheid Huidtherapie (DTH) en is sinds 2011 van kracht.

Komt u voor oedeemtherapie?  Dan eisen de zorgverzekeraars wel een verwijzing. Mocht u niet in het bezit zijn van een verwijzing, maar wel een afspraak willen maken, is dit geen probleem. Vermeld dit bij het maken van de afspraak. Als er wordt besloten onder behandeling te gaan bij ons, kan er alsnog een verwijzing worden geregeld. Wanneer een patiënt zich zonder verwijzing wendt tot de huidtherapeut, wordt de anamnese uitgebreid met een screeningsonderzoek betreft huidaandoeningen. Indien nodig, zal de patiënt verwezen worden naar de huisarts.

Raadpleeg altijd uw polisvoorwaarden om na te gaan welke eisen uw zorgverzekeraar stelt om tot vergoeding over te gaan.

Overstappen naar een andere verzekeraar?

Elk jaar in november maken zorgverzekeraars de zorgpremies voor het nieuwe jaar bekend. Misschien is het slim om in die periode over te stappen naar een verzekeraar met goede dekking voor huidtherapie. Op de website overstappen.nl kunt u zorgverzekeringen vergelijken op type zorg. Of uw therapie wordt vergoed, ziet u hier.

Betaling

Wat betreft betalingen, deze kunt u per pin voldoen of binnen 14 werkdagen overmaken. Als u recht heeft op een vergoeding kunt u, na betaling aan ons, de factuur bij uw zorgverzekeraar indienen.

Voor oedeemtherapie en het aanmeten van therapeutisch elastische kousen geldt dat de behandelingen rechtstreeks gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Voor alle overige behandelingen krijgt u na iedere behandeling een factuur mee die u kunt indienen bij uw eigen zorgverzekeraar.