Wat is

Huidtherapie

Huidtherapie is een paramedisch beroep, een beroep dat zijdelings met geneeskunde te maken heeft. De opleiding Huidtherapie is een vierjarige HBO opleiding. Deze opleiding zorgt ervoor dat de huidtherapeut beschikt over een gedegen hoeveelheid praktische vaardigheden en theoretische kennis van de verzorging en verbetering van de huid.

Huidproblemen zoals overbeharing, acne, littekens en kleurverschillen van de huid kunnen als storend ervaren worden. Er kan een gevoel van schaamte optreden voor uzelf of voor uw omgeving. Tot nu toe hebben veel mensen het idee dat hun aandoening misschien niet te behandelen is. Tevens hebben mensen vaak moeite met het bespreekbaar maken van een aandoening of probleem. In onze praktijk worden behandelingen uitgevoerd die uw huid zichtbaar verbeteren. Naast behandelingen als acnetherapie, overbeharing en littekens voeren wij ook behandelingen uit als manuele lymfedrainage, wondzorg en het aanmeten van therapeutische elastische kousen. Kijk voor een volledig overzicht onder behandelingen om een beter beeld te krijgen van onze diensten.

Wij werken op verwijzing van een huisarts of specialist met een medische indicatie. Voor cosmedische en/of cosmetische behandelingen kunnen patiënten de huidtherapeut rechtstreeks benaderen.

Kwaliteitswaarborg van de huidtherapeut

Het beroep huidtherapeut is sinds 2003 een beschermde titel, opgenomen in artikel 34 van de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG). Wij als huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Logo-NVHjpg